Možnosti slovenského trhu nie sú využité ani na tretinu Vlani na Slovensku podpísali milión poistných zmlúv - Chovan, Pavel
V súčasnosti na Slovensku pôsobí 12 komerčných poisťovateľov, získané poistné 10 mld Sk, rast uzatváraných životných poistiek, pokles poistiek motorových vozidiel. Čo so stratovosťou niektorých druhov poistenia (motorové vozidlá, domácnosti). Príprava na mimoriadne udalosti. Rozširovanie poistného trhu. Zahraničné poisťovacie subjekty. Poisťovníctvo ako akumulátor veľkého objemu dočasne voľných peňažných prostriedkov, ktoré možno dočasne použiť na financovanie rozvoja hospodárstva. Pripoistenie. Slovenská asociácia poisťovní od r.1994.