Problematika zahraničního pojištění a zajištění na českém a slovenském pojišťovacím trhu - Záruba, Petr
Výklad pojmu zahraničné poistenie. Základné predpoklady pre určenie zahraničného poistenia. Zmeny v súvislosti so zavedením vnútornej zameniteľnosti v ČSFR v r.1991, ktoré znamenalo zrušenie platobného rozdielu medzi poistením devízových a nedevízových rizík. Odpovede na tri základné otázky opodstatnenia zahraničného poistenia.