Slovenská asociácia poisťovní
Po zániku Česko-slovenskej asociácie poisťovní vzniká záujmové združenie slovenských poisťovacích spoločností - Slovenská asociácia poisťovní (SAP). registrovaná od 1.1.1994 ako právny nástupca ČSAP na území Slovenskej republiky, ktorá združuje 9 poisťovacích spoločností.