Stoupá počet katastrof? Přehled vývoje v r. 1993 - Kovárnová, M.
Údaje o prírodných katastrofách, veľkých škodách, obetiach a poistných škodách, ktoré uvádza vo svojej správe švajčiarska zaisťovňa Swiss Re. Zahŕňa rok 1993 v porovnaní s rokom 1992. Najvýznamnejšie prípady poistných plnení. Najvýznamnejšie katastrofy podľa objemu poistených škôd za roky 1974-1994 - tab. Veľké škodové udalosti podľa kategórií. Prehľad prírodných a človekom spôsobených poistných katastrof v r. 1993 podľa kategórií - tab.