Všeobecné poistné podmienky - ich právna povaha a význam - Fekete, Imrich
História vzniku všeobecných poistných podmienok. Legislatívny vývoj úpravy poistenia po vzniku ČSR v r.1918. Postupná novelizácia jednotlivých zákonov o poisťovníctve a poistných podmienkach na Slovensku. Vytváranie všeobecných poistných podmienok v Európskom spoločenstve. Otázky štandardizácie všeobecných poistných podmienok v rámci jednotlivých poistných odvetví.