Zvláštnosti nizozemského pojistného trhu - Bočinský, V.
Poistný trh v Holandsku. Pôsobenie životných a neživotných poisťovní, zahraničných poisťovní, poisťovacích spolkov. Dozor nad poisťovníctvom. Podiel jednotlivých odbytových kanálov na prijatom poistnom. Pôsobenie sprostredkovateľských firiem, maklérskych firiem. Právna úprava sprostredkovateľskej činnosti. Integrácia finančných služieb. Čerpanie inšpirácií z holandského poisťovacieho trhu pre český a slovenský poisťovací trh.