Základní údaje o italském pojistném trhu v r. 1993
Vliv transformácie legislatívneho rámca v Taliansku na vývoj životného poistenia. V roku 1993 právna úprava súkromných penzijných fondov a príprava základov nového modelu, ktorý k penzijnému programu štátu priraďuje doplnkové penzijné fondy. Liberalizácia poistného trhu k l. júlu 1994. Celkový objem talianskeho poistného trhu v roku 1993 - neživotné poistenie, životné poistenie.