Priemerný mesačný zárobok Slovník sociálneho zabezpečenia
Pojem priemerný mesačný zárobok. Postup zisťovania priemerného mesačného zárobku (PMZ). Spôsob jeho výpočtu ustanovený zákonom č.100/1988 Zb. Mesačný priemer hrubých zárobkov dosiahnutých v piatich zárobkovo najlepších kalendárnych rokov v rozhodnom období, ktorý ovplyvňuje výšku dôchodku občana.