75 rokov Univerzity Komenského Niekoľko zastavení v jej minulosti a prítomnosti - Hrnčiar, P.
Zákonom č.375/1919 schválilo dňa 27.6.1919 Národné zhromaždenie v Prahe zriadenie česko-slovenskej univerzity so 4 fakultami: právnickou, lekárskou, prírodovedeckou a filozofickou, so sídlom v Bratislave. Význam pre rozvoj kultúry, vedy a vzdelanosti na Slovensku. História a súčasný rozvoj.