Vyšší odborné školy - krok k rozmanitosti vysokého školství - Zelený, P.
Program vzniku a rozvoja vysokého odborného školstva v ČR. Cieľom je vznik alternatívy k súčasnému poňatiu vysokého školstva (program "Alternatívne vysokoškolské štúdium"). Vývoj a súčasný stav. Legislatíva a financie. Transformačné modely. Regionálna štruktúra vyššieho školstva. Dopyt a ponuka v tejto oblasti (tab. - zoznam škôl a odborov v roku 1993/94). Študijné programy a organizácia štúdia. Spolupráca s vysokými školami a zahraničná spolupráca.