Zůstane jen u slibů? Státní ekologická politika - Křížek, Miroslav
Návrh koncepcie štátnej ekologickej politiky Ministerstvom životného prostredia (MŽP). Princípy štátnej ekologickej politiky. 1. Princíp trvale udržateľného rozvoja. 2. Princíp predbežnej opatrnosti. 3. Princíp "znečisťovateľ platí". 4. Princíp najlepšej dostupnej technológie (za primeraných nákladov). 5. Princíp spoločensky prijateľnej miery environmentálnych rizík. Formulovanie dlhodobých cieľov (statické a dynamické). Strednodobé ciele.