Nové dimenzie Národný klimatický program Slovenskej republiky - Majerčáková, O.
Svetový klimatický program sa stal platformou na budovanie vlastných aktivít jednotlivých krajín a vytvoril rámec pre Národné klimatické programy (NKP). V r. 1993 sa začali rokovania ohľadne zriadenia samostatného NKP SR, ktorý by nadviazal na činnosť bývalej NKP (ČSFR) a rozvinul aj vlastné aktivity. Vplyvy klimatických zmien na hydrologickú bilanciu, poľnohospodársku výrobu, na socio-ekonomické sektory a na znižovanie emisií skleníkových plynov.