V etape odštátňovania
Postup odštátňovania pracovísk primárnej zdravotníckej starostlivosti, ktoré sú v sieti štátnych zdravotníckych zariadení. Tento proces predpokladá financovanie zdravotníckej starostlivosti poisťovňou. Stanovenie siete zdravotníckych zariadení primárnej zdravotníckej starostlivosti, ktorý limituje počet týchto pracovísk v jednotlivých okresoch. Z toho vychádza aj orientačný počet poistencov, ktorých má príslušný lekár v starostlivosti, pre platobné podmienky.