Hydroelektráreň Gabčíkovo v prevádzke - Čížik, F.
Na nemeckom úseku Dunaja je postavených 23 vodných diel a na rakúskom území je 9 vodných diel. Slovensko-maďarský úsek Dunaja sa plánoval využiť Sústavou vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros. Na nedobudovanom vodnom diele uvedením stupňa Gabčíkovo sa od začiatku vyrobilo 3 852 GWh elektrickej energie. Regulácia prevádzky vodnej elektrárne.