Koncepcia vodohospodárskej politiky Slovenskej republiky - Husárik, J.
V r. 1994 bola schválená koncepcia vodohospodárskej politiky SR, ktorá je časovo orientovaná do r. 2 005. Hlavné úlohy v jednotlivých oblastiach: - vodné toky, - vodné diela, - hydroenergetické diela, - vodné cesty, - vodovody a kanalizácia, - akosť vôd a ich ochrana, - privatizácia a transformácia, - veda a výskum, - školstvo, - informačné systémy, - rybárstvo. Zásady vodohospodárskej politiky.