Odtok povrchových vôd z územia Slovenska - Makeľ, M.
Z celkového množstva vody na Zemi je pre človeka využiteľná iba nepatrná časť - 0,01 perc. Fyzicko-geografické podmienky odtoku. Hydrografický režim. Disponibilné vodné zdroje Slovenska. Podiel Slovenska na svetovom a európskom odtoku.