Výhľadové trendy potreby pitnej vody - Jasaň, Imrich
Viaceré teoretické práce i niektoré vlastné analýzy dokazujú, že faktory, ktoré podmieňujú potrebu vody, sú dynamické so širokými väzbami, najmä na technickú úroveň, ekonomický systém, hodnotové priority, prírodné podmienky ap. Charakteristika prognózovania potreby pitnej vody. Vzťah celkovej dodávky vody a realizovanej ceny.