Inštitucionálni investori a reštrukturalizácia podnikov: teoretické otázky a praktické skúsenosti - Brzica, Daneš
Tri základné oblasti transformácie: reštrukturalizácia, privatizácia, úloha inštitucionálnych investorov. Reštrukturalizácia podnikov zahŕňa: zmeny v majetku, v kapitálovej i organizačnej štruktúre, problém riadenia a kontroly podnikov. Inštitucionálne zmeny v oblasti trhu kapitálu. Kupónová privatizácia a vznik inštitucionálnych investorov. Dve formy pôsobenia inštitucionálnych investorov a ich záujem o podniky.