Metody a základní formy risk managementu - Janata, Jiří
Uplatňovanie risk managementu (rizikového manažérstva či tiež rizikového inžinierstva) vo firmách, ktorého účelom je poznať zdroje príčin možných strát a urobiť opatrenia, aby pravdepodobnosť ich vzniku bola obmedzená na minimum. Nevyhnutnosť systematickej analýzy rizikových faktorov. Identifikácia rizika. Vytváranie koncepcie smerujúcej k obmedzeniu účinkov nebezpečia. Dôležité odvetvia risk managementu. Riadenie rizika. Zodpovednostné riziko. Objasnenie základných pojmov a popis činností, ktoré patria do oblasti risk managementu.