Dopravní situace ve střední Evropě z pohledu francouzských dopravních ekonomů - Houserová, A.
Autorom štúdie "Doprava v strednej Európe - neadekvátnosť ponuky vzhľadom k zmenenému dopytu" je Gautier Chatelus. Práca mala zistiť pre účely EBRD, komu poskytne úver na zlepšenie kvality dopravy. Je však i dôležitým podkladom pre budovanie jednotnej dopravnej infraštruktúry v Trans-Európskej dopravnej sieti. Hustota dopravnej siete v krajinách strednej a východnej Európy.