K problematike leteckého hluku - Dendis, T.
Vysoká rýchlosť, pohodlie a preprava na veľké vzdialenosti patria k úplnej samozrejmosti leteckej dopravy. Jedným z negatívnych sprievodných faktorov rozvoja leteckej dopravy, ktorý patrí v oblasti životného prostredia medzi prioritné, je letecký hluk. Monitorovanie leteckého hluku. Trvalé sledovanie a vyhodnocovanie leteckého hluku v SR.