Ochrana osobních údajů zpracovaných výpočetní technikou - Jechoutek, J.
Problematika ochrany osobných údajov o klientoch v poisťovníctve. Základný pohľad na problematiku nakladania s informáciami určuje čl.17 a čl.10 Listiny základných práv a slobôd. Formulovanie všeobecných princípov ochrany súkromia. Zabezpečenie súkromia pred zneužitím osobných informácií. Informácie a právny poriadok. Ponímanie informácií z hľadiska majetkových práv. Zákony o ochrane osobných údajov v informačných systémoch. Ustanovenia zákona o povinnostiach prevádzkovateľov informačných systémov, sprostredkovateľov a fyzických osôb podieľajúcich sa na prevádzke informačného systému.