Globálne perspektívy Spojených národov - Butrus-Ghálí, B.
Generálny tajomník OSN Butrus Butrus Ghálí o globálnej solidarite vyjadrenej v Charte Spojených národov. Éra globálnej spoločnosti v ekonomickej sfére a vo svete informácií. Riziká a nebezpečenstvá globálnej ekonomiky. Šírenie demokracie a globálneho myslenia. Pomoc OSN rozvoju demokracie nielen vnútri štátov a medzi štátmi, ale aj v rámci globálnej spoločnosti.