Výnosnost průmyslových investic a riziko - Mlčoch, J.
Vo vzťahu k investíciám treba sledovať výnosnosť, bezpečnosť a likviditu. Presnosť a reálnosť očakávaných výnosov: technické vplyvy, cenové vplyvy (inflácia), trhové riziko. Majitelia akcií a dopady na podnik. Porovnanie výsledného vnútorného výnosového percenta so zodpovedajúcou úrokovou sadzbou - podklad pre rozhodnutie. (Príklady).