Operačná analýza v podnikovom managemente - Štrpka, Alexander
Zameranie operačnej analýzy - poskytovať vedecky zdôvodnené podklady pre rozhodovanie. Podiel jednotlivých metód operačnej analýzy na riešení rozhodovacích úloh v strojárskych podnikoch. Nedostatky pri aplikácii metód operačnej analýzy. Najvhodnejšie formy uplatnenia metód operačnej analýzy: manažérske hry, systémy na podporu rozhodovania, expertné systémy. Uplatnenie metód operačnej analýzy v podnikovom manažmente.