Výpočet HDP musí rešpektovať realitu - Husár, Jaroslav
Presnosť pojmov makroekonomickej teórie a ich obsahové vymedzenie - dôležitý prvok pre prax. Výpočty veličín. Rešpektovanie reality pri uplatňovaní schém, nepresnosť v štatistickej praxi (Štatistický úrad SR). Vymedzenie pojmu HDP - peňažná hodnota celkového ročného outputu finálnych tovarov a služieb v danej krajine v určitom roku. Deskriptívne vyjadrenie HDP.