Mezi řádky statistiky výdajů domácností - Balašová, H.
Štatisticky bohato dokumentovaný vývoj spotreby mäsa, mäsových výrobkov a rýb, tukov, mlieka a mliečnych výrobkov, cukru, kávy, rastlinných výrobkov, nápojov, dennej spotreby energie a najdôležitejších živín v Česku 1936-1992. Vývoj hrubých peňažných výdavkov domácností, z toho potraviny, podľa spoločenských skupín v r.1975-1992. Zmeny v spotrebe potravín, ich príčiny a vplyv na zdravie, priemerný vek obyvateľstva.