Není bída jako bída - Cikánek, M.
Rozvrstvenie ťažkej sociálnej situácie. Bieda, hmotná núdza, sociálna núdza, chudoba. Charakteristika jednotlivých stupňov. Rebríček obranných prostriedkov. Nedostatočnosť obranných prostriedkov. Problematika životného minima. Prepad reálnych hodnôt životného minima.