Vzestup nezaměstnanosti ve světové ekonomice a tzv. český paradox - Holub, Alois
Zmeny v úlohe a dimenziách nezamestnanosti v svetovej ekonomike a nové koncepcie jej riešenia. Transformácia a nárast nezamestnanosti v bývalých centrálne plánovaných ekonomikách. Vývoj nezamestnanosti v ČR a tzv. český paradox (súčasne pokles produkcie a rast zamestnanosti). Vývoj hrubého domáceho produktu v ČR.