Dvě závažná nedorozumění Deficit státního rozpočtu - Holman, R.
Domáca a zahraničná zadlženosť. Vláda a financovanie vládnych výdavkov (zvyšovanie daní alebo pôžičky od domáceho súkromného sektora). Ilúzie o anticyklickom pôsobení štátneho rozpočtu. Pasívna a aktívna fiškálna politika vlády. Stabilizačná úloha vlády pri zostavovaní štátneho rozpočtu.