Osem desatín obratu poľského bankového sektora pripadá na štátne peňažné ústavy - Matloň, Igor
Strana venovaná poľskému bankovníctvu. V r.1994 86 obchodných bánk, väčšinou účastinné spoločnosti, 9 založila Poľská národná banka (Narodowy Bank Polski - NBP) a 6 pôsobí s väčšinovou účasťou štátu. 1600 družstevných bánk. Úročenie vkladov a úverov. Komerčné banky, ich vzťah k národnej banke. Funkcie národnej banky, komerčných bánk, privatizácia bankového sektora. Činnosť 7 bánk so zahraničnou účasťou, zahraničným kapitálom. Predpokladaná výmena peňazí. Úplná konvertibilita zlotého až po 2 rokoch. Najsilnejšie banky v PR k 31.12.1993.