Ochrana prírody a krajiny Národný park Slovenský raj - Schlosser, Gabriel
Posledná pamätná minca z emisného plánu NBS na rok 1994 - pamätná strieborná minca v hodnote 500 Sk s tematikou ochrany prírody a krajiny, venovaná Národnému parku Slovenský raj.