Konjunkturní situace hospodářství vyspělých zemí a její výhled
Oživenie svetového hospodárstva naberá pomerne vysoké tempo. Priemyselná výroba vo väčšine krajín OECD v 3. štvrťroku 1994 vzrástla. Miera nezamestnanosti klesá, avšak i naďalej zostáva na vysokej úrovni. Celkový domáci dopyt sa stále zvyšoval. Miera inflácie zostala na rovnakej úrovni. Prírastok objemu medzinárodného obchodu bol 6,8 perc. Situácia na kapitálovom trhu. Prognóza na r. 1995 pre krajiny OECD.