Smerovanie slovenskej ekonomiky v roku 1995 - Košnár, Jozef
Makroekonomické východiská vývoja slovenskej ekonomiky v r.1994, charakteristika: prvé príznaky prekonávania recesie a istého hospodárskeho oživenia (ukazovatele), pretrvávajúce problémy. Politická nestabilita. Makroekonomická regulácia, hospodárska politika. Podmienky rastu HDP o 2 perc. v r.1995. Očakávaná inflácia, miera nezamestnanosti. Predpokladaný deficit na r.1995, štátna dlhová služba. Priority hospodárskej politiky na r.1995 podľa autora: urýchlenie sociálno únosnej transformácie, makroekonomická stabilizácia, oživenie, rozvoj a reštrukturalizácia. Proexportná politika.