Riešením sú akciové spoločnosti Problémy transformácie družstiev a novely reštitučného zákona - Malejčík, A.
Protichodné stanoviská na existenciu poľnohospodárskych družstiev a ich postavenie v trhovej ekonomike. Transformácia poľnohospodárskych družstiev na Slovensku a jej dôsledky. Hľadanie nových foriem vlastníctva. Prechod poľnohospodárskych družstiev na akciové spoločnosti.