Agónia štátnych majetkov - Majkútová, A.
Slovenské poľnohospodárstvo - vysokostratové odvetvie. Najhoršie hospodárske výsledky v agropotravinárskom komplexe dosahujú štátne majetky. Príčiny pomalého postupu privatizácie, jej metódy. Výber záujemcov o dlhodobý nájom pôdy. Zvýšený záujem o ŠM v druhej vlne privatizácie.