Chýbajúce potraviny len špičkou ľadovca V poľnohospodárskej prvovýrobe pretrváva kríza - Lipianska, Ľudmila
Pretrvávajúca nepriaznivá situácia v agropotravinárskom komplexe (APK). Narastajúce problémy v poľnohospodárskej prvovýrobe. Dôsledky ekonomickej reformy a neujasnenosti koncepcií v poľnohospodárskej politike. Neujasnenosť vlastníckych vzťahov, nefungujúci trh s pôdou, zastaralý strojový park, nedostatok kvalifikovaného manažmentu a ďalšie problémy, ktoré spôsobili krízu v APK. Pomalé budovanie súkromného sektora. Transformácia poľnohospodárskych družstiev a štátnych majetkov.