Drahé kartelové dohody Ochrana hospodárskej súťaže v období transformácie ekonomiky - Schneider, O.
Postavenie monopolov v trhovom hospodárstve a zdĺhavý vývoj politiky ochrany a rozvíjania hospodárskej súťaže v západných krajinách. Problematika postavenia štátnych podnikov s monopolným postavením na Slovensku. Postup Protimonopolného úradu SR proti kartelovým dohodám (dohody obmedzujúce súťaž). Formovanie protimonopolnej politiky na Slovensku. Podmienky pre rozvoj hospodárskej súťaže na Slovensku.