Názory na postavenie leasingových firiem - dcérskych spoločností bánk sa rôznia - Matloň, Igor
Na Slovensku asi 50 leasingových spoločností, ktorých spoločníkmi-účastinármi sú slovenské banky. Špecifikum leasingových firiem-dcérskych spoločností bánk - poskytovanie úverov na dovoz strojno-technologických zariadení, teda na inováciu a rekonštrukciu slovenského priemyslu z bankových vlastných i cudzích zdrojov. Podmienky prenájmu VÚB Leasing, s.r.o. Bratislava, Tatra Leasing, s.r.o. Bratislava, PB Leasing, s.r.o. Košice a Kredit-Lease-Invest (K.L.I.), a.s. Bratislava, hospodárske ukazovatele za r.1993-1994. Podmienky fungovania malých a veľkých spoločností, legislatíva.