Obchod - dynamicky sa rozvíjajúce odvetvie Problémy a nedostatky postupne odstráni trhový mechanizmus - Hergovičová, Z.
Privatizácia obchodu SR formou malej a veľkej privatizácie. Štruktúra podnikateľských subjektov. Vstup zahraničného kapitálu. Súčasný stav maloobchodu a veľkoobchodu. Rozvoj veľkoobchodu. Problémy veľkoskladov. Počet podnikateľských subjektov v maloobchode a veľkoobchode na Slovensku. Vývoj počtu živnostníkov v obchode.