Globálny Paradox svetovej ekonomiky konca 20. storočia - Naisbitt, John
John Naisbitt v knihe Globálny Paradox (nakladateľstvo William Morrow ,1994) identifikuje paradoxy, ktoré vytvárajú podobu svetovej ekonomiky. Za jej riadiacu silu pokladá telekomunikácie. Najväčším priemyslom svetovej ekonomiky je turizmus, riadený individuálnymi rozhodnutiami. Čínska ekonomika bude po r. 2000 najväčšou a najsilnejšou ekonomikou sveta. Predpokladaný profil svetovej ekonomiky konca 20. stor.