Slovalco - hospodárske výhody prevážili obmedzenie hospodárskej súťaže - Košťálik, J.
Ako postupoval Protimonopolný úrad SR pri schvaľovaní založenia spoločného podniku Slovalco, a.s. Žiar nad Hronom (bývalej dcérskej spoločnosti Závodu SNP, a.s. Žiar nad Hronom) 4 zainteresovanými stranami: EBOR, nórska firma Hydroaluminium (Hal), ZSNP a dcérskou spoločnosťou ZSNP-Slovalco.