Pomoc USA Slovenskej republike
Privatizácia, reštrukturalizácia hospodárstva, rozvoj finančného a podnikateľského sektora a iniciatívy demokratického pluralizmu - hlavné sféry pomoci USA Slovensku. Do konca júna poskytnutých približne 90 mil. USD prostredníctvom Slovensko-amerického podnikateľského fondu (Slovak American Enterprise Fund - SAEF), Agentúry USA pre medzinárodný rozvoj-USAID, Ministerstva financií USA (U.S. Treasury Department-DOT) a iných. Spôsob pomoci a jej výška pri riešení konkrétnych problémov.