Západ môže pomôcť východnej Európe, nemôže však nahradiť jej vlastnú snahu - Makúch, Jozef, 1953-
Informácia zo seminára o vplyvoch otvárania sa východnej Európy a bývalého Sovietskeho zväzu na krajiny západnej Európy. Pod záštitou MMF, talianskej a rakúskej centrálnej banky sa uskutočnil v polovici októbra 1994 v Terste. Príspevky o pomoci vyspelých krajín transformujúcim sa ekonomikám.