Problémy reformy verejnej správy na Slovensku vzhľadom na národnostne zmiešané oblasti - Bačová, Viera
Kontaktné body reformy verejnej správy a národnostného spolužitia. Problém centralistického a decentralistického modelu verejnej správy. Chápanie úloh a funkcií miestnej a lokálnej samosprávy. Úroveň štátnej a miestnej samosprávy. Administratívne členenie Slovenska v návrhoch reprezentantov maďarskej menšiny. Všeobecné predpoklady tvorby modelu verejnej administratívy na Slovensku.