Nový zákon potrebnejší ako soľ - Sedlák, Mikuláš
Porovnanie platov vysokoškolských učiteľov s platmi v iných odvetviach a v zahraničí. Príčiny kritického stavu vysokých škôl vo finančnom zabezpečení. Riešenie ekonomických problémov je základom riešenia cieľov a programov školstva.