My sa hrať nechceme? Nobelova cena za pokroky v teórii hier - Unčovský, Ladislav
Riešenie hlavných otázok ekonómie teóriou hier (kniha Teória hier a ekonomického správania od matematika von Neumanna a ekonóma Morgensterna, 1944). Držitelia Nobelovej ceny za ekonómiu r. 1994, zaoberajúci sa touto disciplínou - John F. Nash z Princetonu (USA), John C. Harsanyi z Berkeley (USA) a Reinhard Selten z Bonnu (Nemecko).