Nobelova cena za ekonomii
Informácia o troch laureátoch Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 1994 zaoberajúcich sa výskumom a aplikáciou teórie hier v ekonomickom rozhodovacom procese. Sú to Američania prof. Nash, John (*1928) a prof. Harsanyi, John (*1920) a prof. Selten, Reinhard (*1930), prvý Nemec, laureát Nobelovej ceny.