Vodárenské a kanalizačné zariadenia prejdú do majetku obcí Vodárne a kanalizácie SR - Janků, Jaroslav
Zaostávanie slovenskej vodohospodárskej infraštruktúry za svetom (vodovody, kanalizácia). Vodohospodárska koncepcia Slovenska schválená v NR SR v júni 1994. Bezplatný prevod majetku vodární a kanalizácií do správy obcí, vecne regulované ceny vody. Transformácia a privatizácia, vznik účastinných spoločností a ich nároky na príspevky zo štátneho rozpočtu. Vývoj cien dodávok a odkanalizovania vody 1966, 1992, 1993, vývoj spotreby, výdavky štátneho rozpočtu na vodné hospodárstvo.