Dôvera amerických farmárov v družstvá spočíva v tom, že im slúžia - Janků, Jaroslav
Na konkrétnych príkladoch z fariem na stredozápade USA dokumentovaný vývoj a súčasný stav poľnohospodárskych družstiev (napr. opravárske, elektrikárske, dobytkárske, mliekárske, kukuričiarske a pod.) a služieb, ktoré farmárom poskytujú; mnohé bezplatne. Riešenie štátnych dotácií hlavne cez bezplatné poradenstvo, informácie k výrobe a predaju, objektívne ekonomické informácie a analýzy na trhu poľnohospodárskych výrobkov v USA a vo svete, ktoré spracúva Economic Research Servis ministerstva poľnohospodárstva USA už od r.1839. Rodinné farmy chrbticou poľnohospodárstva. Farmárčenie ako koníček.